V kvalifikaci jsme byli překvapivě pomalejší

Coulthard, David | foto: McLaren

Oba jezdci týmu McLaren Mercedes byli překvapeni ztrátami proti volným tréninkům.

David Coulthard bude startovat z 5. řady a nebyl se svým kvalifikačním kolem spokojený. „Moje letmé kolo bylo pomalejší než v ranním tréninku se stejným množstvím benzínu a stejným nastavením, proto věřím v to, že máme dostatečný potenciál ke zlepšení během závodu,“ prohlásil starší z dvojice pilotů týmu z Wokingu.

Skot ještě dodává, že ačkoliv to nebylo dnes vidět, tým udělal proti minulým závodům velký pokrok.

Týmový kolega Kimi Raikkonen zajel až 13. nejrychlejší letmé kolo a jediné co mu zbývá, je doufat v lepší zítřky, což se však nezdá vzhledem k současné situaci McLarenu právě pravděpodobné.

„Telemetrie ukazuje, že v prvních dvou sektorech jsem byl stejně rychlý, jako ve volných trénincích, ale ne tak již ve třetím. Nejsem si jist, co se stalo, ale s vozem to nebylo ono a ztratil jsem hodně času,“ vysvětlil nelichotivou kvalifikační pozici Fin.

Slíbil však, že zítra bude bojovat o lepší výsledek ze všech sil a uvidí se co se stane.

Šéf stáje Ron Dennis potvrdil slova svých dvou závodních jezdců a je stejně jako oni přesvědčen o tom, že v závodě se bude vozům MP4-19 dařit více.

„Věděli jsme, že bude Barcelona pro nás obtížná, přesto budeme zítra bojovat o body,“ vzkázal soupeřům i fanouškům šéf Mercedesu Norbert Haug.


Foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy