Button: za mokra můžeme v Kanadě vyhrát

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button věří, že v případě mokrého závodu může být v Montrealu jeden z kandidátů na vítězství.

McLaren se v letošní sezóně zatím trápí, postupně však náskok na čelo pomalu stahuje. Britský pilot vyhrál v Montrealu před dvěma lety v roce 2011. Tehdy byl závod také poznamenán deštěm.

Button věří, že by svůj triumf mohl v případě proměnlivých podmínek na trati zopakovat. Zároveň upozorňuje, že jeho tým dostáhl v Monaku pokroku.

"Celkově výsledek v Monaku nebyl povzbudivý, ale z pohledu pokroku v naší výkonosti to bylo celkem dobré," prozradil třiatřicetiletý Brit.

"Máme tu nějaké nové díly, které chceme otestovat. Doufáme, že nám přinesou to, co očekáváme. Stále to však neznamená, že budeme schopni bojovat za sucha o vítězství," upozornil. 


Dokáže McLaren dělat krok dopředu i v Kanadě? (foto: Vodafone McLaren-Mercedes)

"V proměnlivých podmínkách musíme být připraveni na všechno. Myslím si, že za takových podmínek si vedeme celkem dobře."

Minulý rok Button dojel s kolem ztráty na svého týmového kolegu Lewise Hamiltona, který v Kanadě zvítězil. Přesto zůstává pozitivní a myslí si, že je zde v lepší pozici než loni.

"Loni to bylo pro mě špatné, ale Lewis vyhrál, takže pro tým to bylo dobré. Letos jsem po Monaku pozitivně naladěn. Myslím si, že můžeme bojovat, hlavně v podmínkách jako jsou teď (déšť)," uzavřel Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy