Alonso: Vettel nemůže mít štěstí věčně

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso varoval Sebastiana Vettela, že se ho štěstí nebude držet věčně a doufá, že právě to dá Ferrari šanci bodově dotáhnout trojnásobného šampiona.

Podle slov Fernanda Alonsa není šňůra německého pilota Sebastiana Vettela, který letos zatím nedojel hůř než čtvrtý, normální. Vettel je společně s Räikkönenem jediným pilotem, který dojel v každém závodě této sezony na bodech a v tabulce šampionátu tak vede s náskokem 21 bodů právě před finským závodníkem Lotusu.

Vyrovnané a stabilní výkony - v tom vidí Alonso klíč k úspěchu. Pilot Ferrari se domnívá, že za jeho nepovedené závody může smůla a věří, že štěstí, které podle něj Vettela provází, brzy vyprší.

"Letos jsme se dostali do pár smolných situací, například v Malajsii, kdy mě malá kolize vyřadila ze závodu. Na druhou stranu jsme mohli vidět Hamiltona a Vettela kolidovat v Barceloně a oba byli schopni pokračovat. DRS se občas neotevře, ale že by se nezavřelo, to se nestává, takže jsme měli smůlu. Přesto - v Monaku šlo o to, že jsme neměli rychlost," upozorňuje jednatřicetiletý Španěl. 

Až do posledního závodu loňské sezony bojovali Alonso a Vettel o titul nejmladšího trojnásobného šampiona. Radoval se Němec.  (foto: Red Bull Racing)

Našel však i určitá pozitiva. "Letos máme o dva body víc než loni touto dobou, když jsme vedli šampionát, takže si vlastně vedeme trošku lépe. Co už však není normální je počet bodů, které získal Sebastian v posledních šesti závodech - hodně! Musíme se snažit dojet před ním, protože každý má někdy smůlu a potká to i jeho. My z toho budeme muset těžit. Kimi měl smůlu v Monaku, takže jsme teď jen pět bodů za ním," komentuje situaci Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy