Red Bull se v otázce soukromých testů pneumatik zastává Ferrari

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Christian Horner, šéf Red Bullu, se zastal Ferrari poté, co FIA chce i po italské stáji vysvětlení ohledně jejího soukromého testu pneumatik.

Horner, který byl v otázce tajného testu Mercedesu a Pirelli velmi aktivní a podal jako první proti tomu protest, teď řekl, že ani test Ferrari nebyl v pořádku, protože použili auto z roku 2011.

"Pozice Ferrari je odlišná, i když použili oficiální testovacího jezdce (Pedra de la Rosu), tak nepoužili jejich vůz z roku 2013. Tyto dvě situace nemůžeme porovnávat," řekl Christian Horner italskému Autosprintu.

"Každý v F1 podléhá pravidlům - týmy, jezdci a dodavatelé jako Pirelli. Pravidla se tedy na ně vztahují. Případ musí být analyzován rychle a férově."

Když byl Horner dotázán ohledně utajení testu, o kterém Pirelli i Mercedes tvrdily, že byl otevřený, tak řekl: "Je to jednoduché, toto stanovisko používáte, když nechceme, aby někdo něco věděl, v opačném případě by o této záležitosti byly velmi otevření, stejně jako jsou ohledně jejich dalších aktivit."


Ferrari testovalo s autem z roku 2011 v Barceloně (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy