Kovalainen se rozchází s IMG a soustředí se na pomoc Caterhamu

Kovalainen, Heikki | foto: Caterham F1 Team

Heikki Kovalainen se rozchází se svou zastupující společností IMG. Nyní se Fin bude při hledání volného místa ve Formuli 1 starat o své obchodní záležitosti sám.

Kovalainen po minulé sezóně musel z Caterhamu z finančních důvodů odejít. Šéf týmu tony Fernandes však uvedl, že pro něj byl těžké jednat se společností IMG, která v F1 působí od dob Jackieho Stewarta, ale nyní postrádá potřebné znalosti a konexe pro uspokojivé fungování. Nyní má být na prodej, o koupi se zajímá i CVC Capital Partners.

"Už nejsem s IMG. Můžu to potvrdit. Souhlasili jsme však s tím, že o tom nebudeme dále hovořit. Nyní pracuji samostatně, momentálně však s nikým jiným nejednám. Soustředím se pouze na práci s Caterhamem a snažím se týmu pomoci učinit v tomto roce pokrok," říká Kovalainen pro Speed.

Letos se Fin s Caterhamem zapojil do dvou tréninků - v Bahrajnu a v Barceloně, aby týmu pomohl v přímém srovnání letošního a loňského vozu a s určením směru vývoje. Seznámil se přitom s letošními pneumatikami Pirelli, aby v případě potřeby mohl naskočit do závodu.


Heikki Kovalainen s Caterhamem CT03 v Barceloně (foto: Team Caterham F1)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy