Pořadí na startu - Schumacher, Montoya, Sato!

Michael Schumacher si přes všechny naděje svých rivalů zajistil pole-position pro Velkou cenu Španělska!

První vyjel Zsolt Baumgartner, ale pro Gianmaria Brunniho nebyl problém překonat čas svého kolegy o 1,5s. Pěkný první mezičas měl Pantano s Jordanem, ale riskoval a v šikaně Wurth jel po smyku daleko do písku. Přesto ztratil na Brunniho v cíli pouze 0,7s. Velmi pěkné kolo zajel mladý Rakušan Klien s Jaguarem a časomíra to potvrdila - 2s před Brunnim. Heidfeld s Jordanem ho dokázal ještě o setinu překonat.

Na řadě byl domácí Fernando Alonso a z první jízdy bylo co dohánět. Tlaku ze strany žlutomodrých tribun nepodlehl a Heidfelda překonal o 1,3s. Barrichello Alonsovi během celého kola pomalu ujížděl až na rozdíl 0,150s. Coulthard zůstal za Alonsem.

Buttonovi nemalé šance na pole-position zmařila chyba na výjezdu z La Campsa. Stejně dobře projel první sektor i Takuma Sato, který útok dotáhl až do konce a překonal Barrichella o 0,5s. Ještě o 0,8s zvýšil laťku Michael Schumacher a potvrdil, že první kvalifikace nebyla jeho maximem!

Loňský vicemistr světa Raikkonen neměl nejmenší šanci a ztratil 2,4s. Kvalifikační překvapení tentokrát nevyšlo ani Webberovi, na Schumachera ztratil 1,5s. Na Coultharda to však stačilo. Podobné časy zajížděl i Panis s Toyotou a v cíli byl před Webberem.

Asi úplně všechno co šlo dostal z vozu Renault Jarno Trulli, když se zařadil na průběžné třetí místo a překonal tím Alonsa. Ani Ralf Schumacher tentokrát na svého staršího bratra nestačil a už na druhém mezičase ztrácel vteřinu, na konci 1,3s. Stáj Sauber úspěch z první části nezopakovala, Massa skončil až na konci startovního pole, Fisichella zajel svů letošní standard.

Velkou otázkou byl Juan Pablo Montoya. Ani ten však Schumachera nepřekonal - v prvním mezičase na něj nestačil o 0,3s, na konci už 0,6s. I tento čas znamená druhé místo pro zítřejší závod a to je špatná zpráva pro všechny kromě italských tifosi - Schumacher je opět jasně nejrychlejší.

Foto: archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy