Vettel o změně týmu, odchodu z F1 i Räikkönenovi v Red Bullu: "Nevím, zda je to realistické"

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel uvedl, že si není jistý, zda je nápad mít za svého týmového kolegu Kimiho Räikkönena realistický a prozradil, že za pět let může třeba F1 opustit.

Sebastian Vettel byl dotázán, zda by byl rád, kdyby měl za svého týmového kolegu Kimiho Räikkönena. "Nevím, jak moc je to realistické," zněla jeho odpověď pro noviny Welt am Sontag.

Přiznal, že spolu sice vycházejí velmi dobře, ale jejich přátelství je médii značně nadhodnocováno. "Vídáme se během závodů, když to čas dovolí, protože jsme oba přímí a upřímní - rozumíme si. Ale v F1 nenajdete opravdové přátele," upozornil.

Vrátil se také k závodu v Malajsii, kdy neuposlechl příkazy a předjel svého týmového kolegu Marka Webbera. Podle něj to ukázalo jeho pravý charakter. "Image, kterou jsem měl předtím byla prostě špatná a ta aféra mnohým otevřela oči."

Přátele si podle Vettela ve Formuli 1 nenajdete (foto: Red Bull Racing)

"Pokud se objevilo něco nepříjemného, co se musí probrat, vždycky jsem to udělal, ale jen v přítomnosti těch, kdo to opravdu měli slyšet, ne s lidmi sedícími před televizí. Tentokrát to bylo jiné," poznamenal pětadvacetiletý rodák z Heppenheimu.

Prozradil také, že ačkoliv nyní není důvod, proč by měl opustit Red Bull, neznamená to, že to tak bude pořád.

"V tuto chvíli se cítím pohodlně a nedokážu si představit jiné prostředí. Auto i tým jsou skvělí. Nevidím důvod k odchodu, ale to neznamená, že zde zůstanu navždy. Možná si za pět let povím, že to stačilo, protože budu unavený. Možná budu v jiném týmu, protože budu chtít novou výzvu," prozradil nejmladší trojnásobný šampion a dodal, že lidé i jejich priority se mění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy