Montoya porazil Schumiho o 7 desetin

Montoya, Juan Pablo | foto: BMW WilliamsF1 Team

Vše nasvědčuje tomu, že Michael Schumacher se nemýlil, když očekával zatím nejtěžší závodní víkend.

První část kvalifikace odstartoval vítěz minulé grand prix Michael Schumacher. Zajel čisté kolo a jel rychle, ale zřejmě se snažil neriskovat příliš. Jenson Button měl ještě na druhém mezičase náskok půl druhé setiny, ale v posledním mezičase se situace obrátila.

Menší šok způsobil Juan Pablo Montoya, když Schumachera předjel o víc než sedm desetin a ujal se tak vedoucí pozice. Fernando Alonso na Renaultu evidentně neměl správně vyvážený vůz, ale před domácími diváky bojoval a udělal několik chyb. Ještě před ním však zajel velmi rychlé kolo Jarno Trulli. Rubens Barrichello byl pomalejší než Schumacher.

Montoyův týmový kolega Ralf Schumacher byl na druhém mezičase o desetinu rychlejší, ale na konci na Kolumbijce nestačil. 0,6s ztratil na Montyho Kimi Raikkonen. V prvním sektoru nečekaně předstihl Montoyu Felipe Massa na Sauberu a v cíli ztrácel méně než 0,2s!

Panis s Toyotou jel viditelně na hraně a zařadil se těsně před McLaren Raikkonena. Obě Ferrari se držela na konci první desítky. Další zajímavostí byl až Maďar Baumgartner na Minardi, který ztratil na Montoyu více než 6s a bylo jasné, že nestačí ani vůz, ani pilot.

Od Takumy Sata se po silných trénincích jistě čekalo více - ztratil téměř 1s na Montoyu. Lze však očekávat, že ve druhé části bude rychlejší. První kvalifikace příliš nevyšla ani da Mattovi, který ztratil na Montoyu 1,2s.

Foto: BMW Williams F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy