Lotus by šanci testovat pneumatiky taky uvítal - pokud by mu byla nabídnuta

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus Cars

Šéf týmu Lotus, Eric Boullier, se nechal slyšet, že jeho tým by uvítal možnost testování pneumatik Pirelli, pokud by mu ovšem byla bývala nabídnuta...

Mercedes momentálně čelí prostestu ze strany Ferrari a Red Bullu za nepovolený třídenní test pneumatik Pirelli, ve kterém německý tým ujel 1 000 kilometrů před VC Monaka, kterou poté vyhrál. Nicméně jak se zdá, ani Ferrari není úplně čisté, protože i ho FIA vyzvala k podání dalších informací.

"Pokud nějaký tým jezdil s letošním autem během  sezony v rámci privátních testů dodavatele pneumatik, tak je to mírně řečeno neobvyklé. Zvláště pokud o tom nikdo nebyl uvědoměn dopředu ani poté," říká Eric Boullier.


Lotus je s Force Indii pneumatikám asi nejšetrnější ze všech, i přesto by test pneumatik uvítal

"Pokud by nám byla bývala nabídnuta taková možnost transparentní a legitimní cestou, se kterou by všechny týmy souhlasily, potom bychom ji samozřejmě uvítali. 

To, co se stalo, se zdá být v rozporu se sportovními řády a dohodou týmů o omezení testování. Bude tedy velmi zajímavé počkat si na výsledek jednání ohledně aktivit na trati."

FIA už uvedla, že všechny týmy měly dostat šanci testovat, a momentálně zvažuje, zda předat případ k mezinárodnímu tribunálu či nikoliv. Pirelli se brání, že žádný tým nemohl z jejího testování získat, když ani nevěděl, s jakými pneumatikami jezdí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy