Toyota o Scotta Dixona nestojí

Úřadující šampion seriálu IRL IndyCar nemá podle Johna Howetta u jeho týmu šanci.

Scott Dixon má za sebou velmi dobré a nadějné testy s Williamsem a podle zpráv ze samotného týmu je jedním z možných kandidátů na místo, které uvolní po sezoně Juan Pablo Montoya a dost možná i Ralf Schumacher.

John Howett prohlásil na včerejší tiskové konferenci, že Toyota má respekt k talentu Scotta Dixona, ale nemyslí si, že by jezdec jako on mohl Toyotě pomoci. „Proto si nemyslím, že by byla nějaká šance, aby byl Scott součástí našeho programu F1.“

O japonskou stáj je velký zájem. Soustředí se na ni především manažer Ralfa Schumachera, ale také David Coulthard bývá zmiňován. Současný pilot Olivier Panis by rád prodloužil svoji smlouvu a kromě da Matty by za stáj startoval rád i Ryan Briscoe, který pro Japonce občas testuje vedle Ricardo Zonty.

„Samozřejmě nejsme spokojeni s tím, kde jsme, chceme být špičkovým týmem a bojovat o titul, proto se náš management dívá do budoucnosti s výhledem na dva, tři roky,“ dodal Howett, což nejspíše mluví právě pro mladšího Schumachera.

K možnému datu uzavření sestavy šéf stáje řekl, že nejdříve je možné něco očekávat v polovině sezony, ale pravděpodobnější je její druhá polovina...


Foto: IMS Photo Ron McQueeney

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy