Pérez viní z kolize Räikkönena: Nenechal mi místo

lotus e21 | foto: Lotus F1 Team

Sergio Pérez se domnívá, že za nehodu ze závěru Velké ceny Monaka může Kimi Räikkönen, který mu nenechal dostatek místa.

Sergio Pérez při Velké ceně Monaka ukázal, že se mistrů světa nebojí. V závodě, kde je obtížné předjíždět, si podal svého týmového kolegu Jensona Buttona a poté i Fernanda Alonsa. Narazil až v případě Kimiho Räikkönena. Ten totiž v šikaně nenechával tolik prostoru a hlídal svou pozici. 

Nejprve se kolizi vyhnuli, když vyjeli mimo trať, podruhé už to mělo vážnější důsledky. Mexičan musel ze závodu odstoupit a Räikköenen kvůli defektu z pátého místa zajel do boxů, aby nakonec dokončil na 10. místě. Pérez však z kolize viní finského pilota Lotusu.

"Byl to riskantní manévr, ale na stejném místě jsem předjel Jensona i Fernanda. A Jenson na tom samém místě předjel mě. Takže nakonec prostě musíte nechat místo. Pokud se na ten incident podíváte, narazil jsem do zdi na konci zatáčky. Kimi mi nenechal místo, nemohl jsem se tomu nijak vyhnout. Pokud s tím někdo mohl něco udělat, byl to Kimi. Nezáleží na tom, jak agresivní jste, když vám nenechají prostor," cituje jej Autosport.


Kolize Räikkönena s Pérezem (foto: FOM)

Pohled Räikkönena je však opačný. Už po prvním incidentu si týmu řádně postěžoval. V rozhovoru pro finskou MTV3 potom po závodě uvedl: "Pérez spoléhá na to, že se mu lidé před ním budou vyhýbat... Možná by bylo lepší, kdybychom mu dali facku. Potom by to pochopil." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 141 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy