Hamilton cítí, že má v Monaku velkou šanci vyhrát. Vydrží Mercedesu pneumatiky?

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton věří, že má v Monaku po slibných výkonech ve čtvrtečních trénincích "docela velkou" šanci vyhrát.

Brit na svého týmového kolegu Nica Rosberga v prvním tréninku ztratil 0,274 sekundy a ve druhém 0,318 s. "Musím jen zlepšit rychlost na jedno kolo: trochu já a trochu vyvážení vozu. Pak si myslím, že na tom budeme dobře," soudí Hamilton.

Potěšila ho i výkonnost Mercedesu při dlouhých jízdách, které jsou jejich slabinou kvůli nadměrnému zatěžování pneumatik. "Absolvoval jsem celkem slušnou dlouhou jízdu. Objevilo se drobné drolení, nic jiného však nevypadalo příliš špatně."

Na dotaz, zda o vítězství v kvalifikaci budou bojovat pouze Mercedesy mezi sebou, odpověděl: "Nevím. Někteří z ostatních vypadají docela rychle, takže vám to opravdu nedokážu říct. My máme dobrou rychlost. Nico je tento víkend očividně velmi rychlý, takže to vypadá dobře."

Rosberg je v Monaku doma, vyrůstal poblíž závodní trati vedoucí ulicemi města. Před závodem se obává o vyšší opotřebení pneumatik při delších jízdách.

"Začínáme tomu trochu lépe rozumět, stále však máme některé problémy, které jsme plně nepochopili, takže to bude i nadále problém. Zadní [pneumatiky] odcházely jako obvykle v minulých několika závodech, a na to se musíme zaměřit. Závod bude velmi dlouhý pouze s několika málo zastávkami."


Mercedes cítí, že má v Monaku vyšší šanci na vítězství v závodě (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Potřebujete závodní tempo. Nestačí být jen někde vpředu v kvalifikaci, musíme být opatrní v optimismu. V posledním závodě v Barceloně jsme ztratili 70 sekund a to bude těžké dohnat. Určitě jsme v boji o vítězství, jen nevím, jestli to bude stačit či nikoliv," přemýšlí Rosberg o víkendu v Monaku.

"I když máme dobré pocity a během dne jsme neměli žádné problémy, stále nemáme jasnou představu o výkonnostním složení v poli. Budeme si muset trochu počkat, abychom viděli, jak na tom všichni naši soupeři opravdu jsou, protože tady na to až do soboty nikdo naplno netlačí: bariéry představují v prvních volných trénincích příliš vysoké riziko," vysvětluje pilot Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy