Räikkönen: F1 není můj život, klidně můžu zítra odejít

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen hovoří o svém budoucím působení v F1 a vztahu k ní. Smlouvu na příští rok ještě nemá, pokud ho ale závodění přestane bavit, nebude s odchodem váhat.

Fin je znám svým chladnějším vztahem k médiím, odmítá ale, že by nebyl ochoten plnit své povinnosti: "Dělám teď rozhovor, ne? Vím, že tohle pro sponzory musím, ale neudělám nic víc, než musím."

Řeč se poté stáčí k letošní výborné formě Lotusu, k němuž se přidal po svém návratu do F1. Neměl o svých schopnostech před tím pochybnosti? "OK, máte trochu obavy o to neznámé, protože jste to chvíli nedělali. Ale ve Formuli 1 jsem jezdil většinu svého života, byli tam stejní lidé a moc se toho nezměnilo. Možná mi to zabralo pár kol, než jsem se do toho dostal a zrychlil."

"Větší starosti jsem si dělal o auto. Během zimního testování velmi rychle poznáte, jestli to auto bude na h.... A když tomu tak je, víte, že ve zbytku sezóny jen budete marnit svůj čas," pokračuje Räikkönen, kterému letos na vedoucího Sebastiana Vettela scházejí pouze 4 body.

O své budoucnosti ještě nepřemýšlí. "Pro příští rok nemám smlouvu. Pojďme hovořit o tom či o onom, rozhodnutí musím udělat já," pokračuje s tím, že má nejméně dvě možnosti: zůstat u Lotusu či odejít k jinému týmu, např. k Red Bullu. Nebo taky může z F1 znovu odejít.

"F1 není můj život, jen miluji závodění. A můžu přestat zítra... pokud ztratím tu lásku. Zkrátka nemám plán do budoucnosti. Mám jeden titul mistra světa, což bylo mým jezdeckým cílem od mládí. Pokud odejdu zítra, budu spokojený. Zkrátka odejdu, budu dělat normální věci a uniknu před všemi těmi sr......"


Kimiho závodění v F1 zatím baví, v šampionátu mu patří druhé místo (foto: Lotus F1 Team)

"Lidé na mě mají své názory, a to je v pořádku. Tohle je má práce a jsem si jistý, že lidé jsou v práci a doma odlišní. Mám život mimo F1, který je zkrátka jiný," dodává pro Sport 360° Räikkönen, který se o víkendu v Monaku chystá zaútočit na další vítězství v F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy