U Sauberu věří, že našli řešení problémů

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Tým Sauber se v letošní sezoně zatím spíše trápil. V Barceloně vyzkoušeli nové zadní přítlačné křídlo a věří, že to pomohlo vyřešit problém se stabilitou.

Sauber v posledním závodě v Barceloně nezískal ani bod a jejich piloti dojeli na jedenáctém (a nejrychlejším kolem závodu v případě Estebana Gutiérreze) a patnáctém místě (a kolizí v boxové uličce s Vergnem, za což si Nico Hülkenberg vysloužil penalizaci).

Šéf designer švýcarského týmu Matt Morris však věří, že se jim podařilo vyřešit hlavní problémy a nyní mohou pokračovat v dalších zlepšováních.

"Stabilita zadní části vozu se zlepšila. Ukázalo se to na datech i komentářích jezdců, takže je to pozitivní. Je vždy dobré, když máte cíl, přivezete novinky a ty fungují podle očekávání. Je to malý krok a musíme udělat další," okomentoval situaci pro Autosport.

"Zmenšili jsme naši ztrátu při závodě a dokonce si myslím, že i co se kvalifikace týče, nejsme tak daleko za našimi soupeři. Ale je před námi stále dost práce," upozornil Morris a dodal, že i během následujícího závodu v Monaku budou mít k dispozici další novinky.

Nové zadní křídlo pomohlo zlepšit stabilitu (foto: Sauber Motorsport AG)

Na závod v uličkách Monte Carla se těší také Nico Hülkenberg. "Je to výzva mezi mnou, okruhem a autem a závodit tam je vždy skvělá zábava. Co se týče výkonnosti jsem také celkem pozitivně naladěn. Viděli jsme, že nám měkčí sady pneumatik sedí a to mi dodává jistotu v to, že budeme mít dobrý víkend," uvedl německý závodník.

Podobně hovoří i jeho týmový kolege Esteban Gutiérrez. "Jízda na limitu v ulicích Monte Carla je něco speciálního a moc se těším. Po celkem pozitivním víkendu v Barceloně se nyní soustředím na zisk dobrého výsledku," řekl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy