Ferrari: Někteří mají krátkou paměť, vítězství po čtyřech zastávkách není nic nového

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari je po Lotusu dalším týmem, který nepodporuje rozhodnutí Pirelli změnit pneumatiky. Připomínají, že čtyři zastávky v boxech nejsou ničím neobvyklým.

Jak je již poslední dobou zvykem, v centru dění jsou pneumatiky Pirelli. Ferrari v Barceloně slavilo vítězství a třetí místo po čtyřech zastávkách v boxech. Tento počet však mnozí označili slovy: "Je to příliš."

Nyní na svých oficiálních webových stránkách Ferrari uvedlo, že hysterii kolem pneumatik nechápe a že čtyři zastávky v boxech nejsou v F1 nic výjimečného. Podle Maranellských lidé trpí krátkodobou pamětí. 

"Je škoda, že stejní lidé, kteří si stěžovali na počet zastávek v boxech v posledním závodě v Barceloně mlčelo, když na stejném okruhu či v Istambulu před dvěma lety pět z šesti jezdců, kteří se tehdy dostali na pódium, jelo na stejný počet zastávek v boxech jako Alonso a Massa minulý týden," naráží na Red Bull, který je hlavním kritikem pneumatik.

"Vlastně na tom, že se vyhrává po čtyřech zastávkách v boxech není nic nového a to i když odečteme ty, během kterých za to mohlo počasí. Stačí se podívat na rok 2004, když Schumacher zvítězil ve Velké ceně Francie díky tří zastávkové strategii, která byla později změněna na čtyři."

"To byl tehdy klíč, díky kterému se sedminásobný šampion dostal před pilota Renaultu, Fernanda Alonsa, který jel na tři zastávky. Tehdy, a ten den si dobře pamatujeme, byla naše strategie a dodavatel pneumatik vychvalována s tím, že nám dovolila dostat z vozu maximum," připomíná Ferrari.

Dodává, že nyní to vypadá, jako by se měli stydět za to, že pro ně bylo od začátku cílem získat z auta maximum a jet na čtyři zastávky v boxech, což ostatní během závodu zaskočilo. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 56 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy