Di Restův sloupek: K předjetí Rosberga mi chyběla přilnavost

di Resta, Paul | foto: Sahara Force India

Přečtěte si zajímavý sloupek jezdce týmu Sahara Force India, Paula di Resty, po víkendové Velké ceně Španělska.

"Je skvělé být zpět v Evropě pro další část sezony MS. Barcelona vždy byla ohromným místem pro start této částí sezony. Všichni jezdci a týmy Circuit de Catalunya znají, protože se zde testuje před sezonou.

Takže je to v mnoha ohledech pro každého něco jako domov daleko od domova. Byla to také v letošní sezóně první velká cena, které se zúčastnil můj otec, Louis. Bylo skvělé ho mít během víkendu v garáži a také to znamenalo, že jsme si mohli po večerech trochu promluvit.

Tradičně je to velký závod v tom ohledu, že týmy přivezou pro svá auta velká vylepšení. Kluci v sídle Sahara Force Indie v Silverstone teď od Bahrajnu neúnavně tři týdny pracovali a my jsme to [vylepšení] pak mohli nasadit na auta. 

Startoval jsem z desátého místa na roštu a start byl trochu špatný, když přede mnou přejíždělo hodně aut, když jsme jeli k první rychlé pravé zatáčce. Naštěstí se mi podařilo si udržet svoje místo. Pak jsem měl dobrý závod díky dobré strategii, která musela být pro fanoušky a diváky matoucí. 


Jak matoucí to bylo? Po mé třetí zastávce jsem se musel radiem týmu zeptat, 'jakou strategii přesně jedeme'? Řekli mi, že jsme přešli na čtyř zastávkovou. To byl přesně ten případ, kdy sklopíte hlavu a zajíždite rychlá kola. Dojel jsem sedmý za Mercedesem Nica Rosberga. Během posledních deseti kol nebo tak nějak jsem jel za ním, ale neměli jsme grip k tomu, abychom ho mohli předjet. 

Také asi od 20. kola jsme měli problém s DRS. Normálně jezdci dostanou automatický signál, který vám říká, že můžete používat DRS, ale ten náš přestal fungovat. Dalším závodem je můj 'domácí' v Monaku. Snad budeme moci pokračovat v naši šňůře získávání bodů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy