Týmy začínají podepisovat s Pirelli smlouvy na sezónu 2014

Pirelli | foto: Pirelli

Společnost Pirelli sice stále nebyla potvrzena jako oficiální a jediný dodavatel pneumatik pro příští sezónu 2014, přesto již s týmy začíná podepisovat smlouvy na jejich dodávky.

Pirelli by rádo pokračovalo ve spolupráci s F1 i v dalších letech, prodloužení spolupráce však stále nebylo oznámeno. Sportovní ředitel Paul Hembery přitom za nejzazší termín označil červen letošního roku.

Podle německého motorspor-total.com italský dodavatel pneumatik přesto již začal s týmy uzavírat smlouvy, podepsáno podle něj již mají dva dosud nejúspěšnější týmy letošní sezóny: Ferrari a Red Bull. Má se za to, že se přidal i Mercedes, informátoři z řad německého týmu ale zatím mlčí.

"Absolvovali jsme prvotní jednání s několika týmy," připustil Hembery, jehož společnost čelí kritice. Sportovní ředitel připustil, že je ze současné situace frustrovaný. Podle něj není problém do F1 vrátit nudná procesí a upravit pneumatiky, z čehož bude nejvíce těžit Red Bullu.

Pirelli chce příští rok za pneumatiky od každého týmu 1,2 milionů Eur (31 mil. Kč), některé však požadují velkou slevu kvůli tomu, že italská společnost může těžit z obrovské reklamy v F1.


Tvrdá (oranžové zbarvení) a středně-tvrdá směs pneumatik Pirelli (foto: Pirelli)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy