Rosberg se s Hamiltonem cítí lépe než se Schumacherem, je více respektován

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Pilot Mercedesu Nico Rosberg přiznává, že s novým týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem vychází lépe a cítí se být více respektován než v minulých letech po boku Michaela Schumachera.

Mladý Němec cítí, že jeho názory jsou nyní více respektovány a tým mu více naslouchá než v předchozích sezónách, kdy u Mercedesu působil společně se sedminásobným mistrem světa Schumacherem.

I když Rosberg svého zkušenějšího kolegu na dráze po všechny tři sezóny jasně předčil, tak cítil, že má v týmu podstatně menší politickou moc. Po loňském roce však Schumachera vystřídal Lewis Hamilton a věci se změnily.

"Hodně. Nyní mám silnější hlas. A je to pro mě skvělý proces, kdy můžu Mercedesu pomáhat stát se lepším týmem," přiznává Rosberg pro rakouský list Krone. K lepší pohodě mu pomáhá i přátelství se svým kolegou z motokár - s Hamiltonem, protože "snadněji" nalézají společnou řeč.

Během posledního závodního víkendu v Bahrajnu zažíval Rosberg smíšené pocity, když sice ovládl kvalifikaci, ale v závodě se kvůli přehřívání pneumatik propadal. Nyní se těší na další víkend v Barceloně.


Rosbergovi se v týmu dostávalo méně pozornosti, přestože byl rychlejší než Schumacher
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Hodně. Byl jsem tam během zimních testů nejrychlejší. Věřím, že naše potíže s pneumatikami vyřešíme," ujišťuje Němec. Do Španělska přiveze Pirelli mírně upravenou tvrdou směs pneumatik - co na to říká Rosberg? "Nemyslím si, že to udělá velký rozdíl. Když jste ale rychlí v Barceloně, je to měřítkem pro zbytek léta."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy