F1 stále nemá dodavatele pneumatik pro rok 2014, Ferrari to ale starosti nedělá

Pirelli | foto: Pirelli

Ferrari si nedělá starosti s tím, že Formule 1 ještě nemá pro příští sezónu vybraného dodavatele pneumatik.

Současný dodavatel - italská společnost Pirelli - dala najevo, že by ráda pokračovala alespoň další tři sezóny, Mezinárodní automobilová federace (FIA) s ní ale zatím smlouvu neprodloužila.

Podle šéfa Ferrari Stefana Domenicaliho je velmi nepravděpodobné, že by se F1 příští rok ocitla bez pneumatik. "Určitě bez pneumatik jezdit nemůžeme, pokud bychom se nevrátili do dob Flinstoneových. Je to situace, která podle mě nenastane."

"Pokud nebudou žádné alternativy, velmi brzy najdeme řešení a jsem si jistý, že Pirelli naznačilo, že zde chce být i v budoucnu. To je pozitivní, protože bez pneumatik by nebylo žádného šampionátu! Věřím, že v příštích několika týdnech bude tato situace vyřešena," pokračuje Domenicali pro Autosport.

Podle sportovního ředitele Pirelli Paula Hemberyho potřebuje jeho společnost mít jasno nejpozději do června. "Vždy jsme říkali, že Formuli 1 vnímáme jako střednědobý projekt. Kvůli prospěchu všech by to mělo být vyřešeno co nejdříve, ideálně v prvních třech měsících této sezóny - teoreticky by měl být nový kontrakt oznámen nejpozději do června."

Fernando Alonso na roštu v Bahrajnu na středně-tvrdých pneumatikách Pirelli
(foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy