Ecclestone sahá na odměnu pro 11. tým, nově nedostane nic

Marussia MR02 | foto: Manor Racing

Tým, který skončí na 11. místě v šampionátu konstruktérů, už nebude podle nové smlouvy dostávat od Bernieho Ecclestona žádné peníze.

Ecclestone odhalil, že podle nové dohody odměnu pro jedenáctý tým šampionátu sníží z loňských 10 milionů dolarů na nulu. Tuto dohodu podepsaly všechny týmy kromě Marussie, která loni skončila na 11. místě, v letech 2010 a 2011 dokonce na místě 12.

V rozhovoru pro britský Telegraph mění původní dohodu, která byla uzavřena ještě s původním prezidentem FIA Maxem Mosleym.

"Marussia nemá komerční dohodu, protože nepatří mezi deset nejlepších. Platíme nejlepších deset, tak to děláme. Po tři roky tomu bylo jinak, protože jsme měli smlouvu s Maxem, od nynějška ale budeme vyplácet nejlepších deset a hotovo," uvádí Ecclestone.

Marussii v současnosti patří díky Julesovi Bianchimu (v Malajsii finišoval jako třináctý) v šampionátu desáté místo, o které s ní bojuje jedenáctým Caterhamem. Nová smlouva se dotkne i zbylých týmů, protože se zvýší fond pro vyplácení odměn na 698,5 milionů dolarů (přes 13,8 miliardy Kč). Z celkových příjmů nově obdrží 63 místo původních 50 procent.


Poslední tým letošního šampionátu od Ecclestona letos nedostane ani dolar (foto: Marussia F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy