McLaren učinil v Bahrajnu další pokrok. "Potřebujeme mnohem víc," burcuje Whitmarsh

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh potvrdil, že jeho tým dosáhl v Bahrajnu dalšího drobného pokroku, upozorňuje však, že je zapotřebí mnohem více.

V prvním závodě v Melbourne ztrácel McLaren podle Jensona Button na nejlepší 1,5 sekundy, přesto dokázal Brit vybojovat dva body. V Malajsii na okruhu, který měl britskému týmu sedět,  stáhl ztrátu na 0,9 s.

Dalšího zlepšení dosáhl v Číně a o desetinu zrychlil i v Bahrajnu, přestože tento okruh moc vozu MP4-28 nevyhovoval - horko, málo rychlých zatáček, spousta brzdění a akcelerace. Sergio Pérez na vítězného Vettela užívajícího si čistý vzduch na čele závodu ztrácel průměrně 0,63 sekundy na kolo.

Oba piloti během závodu jezdili na bodovaných pozicích: Mexičan skončil šestý, Jenson Button po přechodu na plán C a zastávku navíc desátý. Dohromady devět bodů bylo po trápení v trénincích příjemným překvapením.

"Byli jsme o něco silnější, ale stále ještě nejsme tam, kde bychom chtěli. Ano, udělali jsme trochu pokrok, ale neměli bychom se tím nechat unést," souhlasí Whitmarsh, který však chce vidět své jezdce bojovat mnohem výše.

"Naši piloti odvedli skvělou práci při závodění a tým odvedl poměrně slušnou práci, auto však momentálně není dostatečně rychlé. Udělali jsme nějaké pokroky, potřebujeme však mnohem více," pokračuje šéf McLarenu, kterému na Středním východě nevyhovovaly vysoké teploty.

"Neřekl bych, že nám horké podmínky pomohly, ne. Jenson by to určitě neřekl, se svými pneumatikami se trápil. U Jensona mě to trochu překvapilo, někdy ale zkrátka dostanete sadu pneumatik a ty jednoduše nefungují dle očekávání," odkazuje na překvapivou zastávku navíc u Buttona, jehož pneumatikám neprospívaly ani tvrdé souboje s týmovým kolegou Pérezem.


Sergio Pérez předjíždí svého týmového kolegu Jensona Buttona (foto: McLaren Mercedes)

"Po té druhé zastávce už celkem brzy cítil, že trpí termální degradací, a trápil se. Abych byl upřímný, došlo k tomu, když jej dojel Sergio a v danou chvíli cítil, že je silnější a rychlejší. Závodili spolu, za to je platíme," popisuje Whitmarsh, který sympaticky svým pilotům bojovat mezi sebou o pozice.

Pérez v posledním kole předjel ještě Marka Webbera a skončil na překvapivé šesté pozici. "To je bezpochyby skvělá věc. Připojil se k McLarenu, kde jej Jenson odvádějící skvělou práci předčil. Lidé jej za to kritizovali. Je pilotem McLarenu a bude pod určitým tlakem," říká Whitmarsh.

"Domnívám se, že to byl vzrušující závod, překročil hranici, když zezadu narazil do Jensona - bylo to nebojácné a tvrdé a on se probil na šesté místo. Musí to být po něj dobré a já mám z něj radost. Trochu jsme si o některých věcech z toho promluvili, myslím si však, že jej to posílí," dodává šéf McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy