Kubica testoval na F1 simulátoru Mercedesu

GP Koreje | foto: Lotus F1 Team

Je Robert Kubica na cestě zpět do F1? V uplynulém týdnu se Polák několikrát objevil v sídle Mercedesu, v britském Brackley. Důvodem bylo otestovat schopnost jeho ruky na simulátoru.

Robert Kubica zřejmě stále pracuje na svém návratu do Formule 1. Letos se sice objevuje v rally v šampionátu WRC2 a ME, kde dokazuje, že ze své rychlosti nic neztratil, nicméně kdo ví, co přinese budoucnost? "Toto mi nabízí tu nejlepší možnost rehabilitace," řekl Robert Kubica při svém debutu v MS v rally v Portugalsku. 

Jen samotná rally mu však nestačí. Německý Bild am Dienstag teď přišel s informací, že Polák už byl v sídle týmu Mercedes v britském Brackley. Důvodem pozvání byl test na simulátoru. Doposud Kubica vždy říkal, že mu omezená pohyblivost ruky brání v návratu do těsného kokpitu Formule 1. Teď to tedy vypadá, že je na další výzvu připraven. 

Mercedes možnou spolupráci s Kubicou nechce komentovat. Nicméně i dle informací německého Auto motor und sport měl být Kubica v minulých týdnech několikrát hostem týmu. Vzhledem k tomu, že zde byl několikrát, to s jeho rukou asi není tak zlé. Test na simulátoru však není prvním kontaktem s Mercedesem. Polák na konci ledna testoval Mercedes C-Klasse DTM ve Valencii. 


Kubica při GP Koreje 2010

Neoficiální tehdejší zvěsti říkaly, že byl o jednu desetinu pomalejší než jezdec Mercedesu v DTM, Gary Paffett. Novější zvěsti ovšem tvrdí, že Kubica všechny zkušené piloty DTM porazil. Nabídku Mercedesu na DTM však Robert nakonec odmítl, dle Toto Wolfa je na to ještě příliš brzy

Jak se bude spolupráce s týmem F1 dále vyvíjet, je nejasné. Oba kokpity závodního týmu jsou navíc zadané. Na několik málo příležitostech testovat, které týmy v zimě mají, nepřipadá v úvahu, že by se Kubica svezl. A pro nasazení do testu mladíků nesplňuje požadavky. Zde mohou totiž startovat pouze piloti, kteří odjeli maximálně 2 velké ceny. Kubica jich na svém kontě má 76. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy