Kovalainen roli rezervního pilota odmítal - rozhodnutí změnil a doufá, že si zazávodí

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Heikki Kovalainen se vrací za volant - zatím se má jako rezervní pilot Caterhamu zúčastnit jen několika pátečních tréninků. Doufá ale, že se ve Formuli 1 opět dostane i k závodění.

Bývalý pilot Renaultu, McLarenu a Caterhamu má týmu pomoci v trénincích vyhodnotit nové díly a pneumatiky před nasazením nového vozu 2013 (Caterham dosud jezdí s loňským hybridem) a určením směru vývoje.

Věří, že tato pozice, jeho zpětná vazba a výkony mu poskytnou lepší šanci na zisk závodního místa. Zdůrazňuje však, že zatím nemá nic podepsáno: "Momentálně nemám žádný plán pro závodění. Mým plánem je momentálně jezdit v pátky, abych týmu co nejvíce pomohl," říká Kovalainen.

"Samozřejmě, že bych chtěl v budoucnu závodit. To, že jsem tady, mě staví do lepší pozice, pokud by tady či někde jinde bylo k dispozici nějaké závodní místo, což je pro mě dobré," pokračuje sympatický tým, který Caterham kvůli financím musel po loňské sezóně nedobrovolně opustit.

Původně odmítal přijmout roli rezervního pilota, své rozhodnutí však náhle změnil. "Poprvé jsme hovořili o této roli před dlouhou dobou, ale na počátku jsem o to neměl zájem. Když ale sedíte několik měsíců doma a koukáte, jak ostatní jezdí, přemýšlíte o tom, že byste to mohli vzít," vysvětluje svůj obrat.


Kovalainen doufá, že bude moci v F1 opět závodit (foto: Caterham F1 Team)

"Těsně před Malajsií jsem hovořil s Tonym [Fernandesem] a zeptal jsem se ho, jestli bych stále pro tým mohl něco udělat, a on řekl: 'Určitě.' Dalo se to dohromady relativně rychle," dodává Kovalainen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy