Prost: Grosjean potřebuje znovu získat sebevědomí

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Podle Alaina Prosta potřebuje Romain Grosjean znovu nabýt sebevědomí, pokud chce být vyrovnaným soupeřem svého týmového kolegy Kimiho Räikkönena.

Alain Prost se domnívá, že po složitém úvodu letošní sezony se Romain Grosjean musí dát dohromady po psychické stránce. Zatímco týmový kolega Kimi Räikkönen zvítězil v úvodním závodě v Austrálii a v Číně obsadil druhé místo, což mu vyneslo 49 bodů a prozatímní druhé místo v tabulce jezdců se ztrátou tří bodů na vedoucího Sebastiana Vettela, Grosjean se v E21 trápí a získal zatím pouze 11 bodů. 

"V rozhovorech můžete jasně vidět, že je v citově náročné situaci. Chybí mu sebevědomí, obzvlášť kvůli dobrým výsledkům Räikkönena. Loni, když s ním vyrovnaně bojoval, ale tentokrát tomu není schopen," uvedl čtyřnásobný mistr světa z Francie pro Russia´s Championat

Grosjean se s vozem podivně trápí a nedokázal zatím identifikovat problém, podle Prosta však možná jen potřebuje dobrý víkend, aby začal znovu s čistým štítem. "Myslím, že je to více o jeho psychice než rychlosti," nechal se slyšet Prost.

Grosjeanův široký úsměv letos nebývá moc často k vidění. Může za to Kimi? (foto: Lotus F1 Team)

I šéf Lotusu Eric Boullier souhlasí, že výborná forma jejich finského závodníka by mohla vysvětlit Grosjeanovo trápení.

"Romain čelí složité výzvě, když jezdí ve stejném voze jako jeden z nejnadanějších pilotů v poli. Je to pro něj frustrující, protože je těžké Kimiho s letošní formou porazit. Je to pro něj ale zároveň výjimečná příležitost, protože se učí od nejlepšího. Pokud se z toho dokáže učit, bude to pro tým znamenat body a to je to, co od něj chceme," prozradil Boullier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy