Proč Mercedes v závodech ztrácí? "Dobrá otázka," odpovídá rozpačitý Hamilton

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Po startu z prvního místo dojel Lewis Hamilton ve Velké ceně Číny na třetím místě. Cílem projel jen o 2 desetiny sekundy dříve než zle dotírající Sebastian Vettel.

Šéf týmu Ross Brawn mu rádiem gratuloval, přičemž uznal, že Mercedesu v závodech výkonnost stále schází: "Ještě tam úplně nejsme." Rychlost na jedno kolo přitom nemá špatnou, britský pilot poměrně snadno vyhrál kvalifikaci, když zbylé kandidáty na titul za sebou nechal o přibližně tři desetiny sekundy.

Co Mercedesu schází k tomu, aby byl konkurenceschopný i v závodech? "To je dobrá otázka. Nejsem si úplně jistý tím, kde ztrácíme," odpověděl Hamilton, před kterého se v průběhu závodu dostali Kimi Räikkönen a Fernando Alonso, jehož Ferrari má opačný problém - slabší rychlost v kvalifikacích, velmi silnou v závodech.

"Dnes jsme zkrátka neměli celkovou rychlost a existuje rozhodně pár oblastí, na které se u auta můžeme zaměřit. Musíme však přivézt více novinek a pokračovat ve zlepšování, tým na tom ale pracuje," vysvětluje Hamilton.

"Alespoň se po tom pustím trochu do analýz a budu se snažit přijít na to, proč ztrácíme čas, a poznat, jestli se do toho můžeme dostat a zlepšit se," pokračuje s odhodláním Hamilton.


Lewis Hamilton se zpočátku držel na čele, cílem však projel až jako třetí
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy