Räikkönena zájem Red Bull těší: "Je to dobrý tým, Lotus na jeho úrovni ještě není"

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen přiznal, že jej zájem Red Bullu potěšil. Považuje jej za špičkový tým, jehož úrovně Lotus ještě nedosáhl, podepsáno však nic nemá.

Fin si rozumí se Sebastianem Vettelem a někteří jej považují za nástupce Marka Webbera. Pochvalně se o něm zmiňovali také zástupci Red Bullu včetně majitele Dietricha Mateschitze (více zde).

"Hodně se mluví o tom, že jsem souhlasil se uzavřením smlouvy pro příští sezónu. Snažím se hlavně odvést to nejlepší v Lotusu, pak budu přemýšlet o své budoucnosti," reaguje Räikkönen. "Samozřejmě je to potěšující, co Red Bull řekl, proč se o tom ale tolik mluví, když není nic na papíře?"

"Co se týče budoucnosti, mám jasno. Chci pracovat s dobrým týmem a sedět v dobrém autě. Red Bull je dobrým týmem, jsou mistři světa a v minulých letech všechno vyhráli. Obecně není mnoho špičkových týmů, o kterých se dá uvažovat. U Lotusu ještě nejsme tam, kde Ferrari, McLaren a Red Bull," pokračuje finský pilot, který svůj titul mistra světa získal právě s Ferrari.


Kimi Räikkönen si se Sebastianem Vettelem rozumí (foto: Red Bull Racing)

Kimiho rozčilují řeči o tom, že se do F1 vrátil jen z finančních důvodů: "Opravdu si myslíte, že bych tady byl, kdyby šlo pouze o peníze? Ve svém volném čase můžu dělat dost zábavných věcí místo poslouchaní těchto s.....  A nejsem úplně na mizině," dodává pro Bild am Sonntag.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy