Lauda: V Mercedesu už týmovou režii používat nebudeme

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda slibuje, že jeho tým po kontroverzních událostech v Malajsii už týmovou režii používat nebude.

Rakušan, který nesouhlasil s rozhodnutím šéfa týmu Rosse Brawna zakázat Nicovi Rosbergovi předjet Lewise Hamiltona ve Velké ceně Malajsie, to s ním a s Totem Wolffem prodiskutoval a dnes v Číně potvrdil, že své piloty příště nechají na trati spolu volně bojovat.

"Už žádná týmová režie. Piloti si můžou dělat to, co chtějí. Dáme jim na vědomí veškeré technické potíže a oni se budou moci rozhodnout, co udělají," potvrdil Lauda v Šanghaji, kde Lewis Hamilton potřetí za sebou porazil Nica Rosberga.

Podle Totta Wolffa týmovou režii Mercedes použije pouze v případě technických problémů, Brawn po kvalifikaci v rozhovoru s novináři dokonce uvedl, že o Laudových slovech nic neví a týmovou režii budou používat i nadále, pokud to okolnosti budou vyžadovat.

K rozhodnutí ustoupit od týmové režie během týdne dospěli také u Red Bullu. Šéf týmu Christian Horner během týdne uvedl: "Vedl jsem rozhovory s Dietrichem [Mateschitzem] a souhlasili jsme s tím, že Red Bull není fanouškem týmové režie. Proto ji ke konci závodu nebudeme používat. Očekáváme však, že piloti budou jednat na základě informací, které od týmu budou mít."


Lewis Hamilton dojel v Malajsii po zásahu Rosse Brawna před svým kolegou Nicem Rosbergem (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy