McLaren v Číně: Novinky fungují, na další úroveň se dostaneme ve Španělsku

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

McLaren po dnešních trénincích věří, že balík vylepšení, který pro vůz MP4-28 přivezl do Číny, funguje.

Tým zažívá neúspěšný vstup do sezóny a usilovně pracuje na tom, aby vyřešil počáteční problémy svého monopostu a patřil znovu nejrychlejší.

Dnes v Šanghaji zkoušel celou řadu novinek, které zahrnovaly novou konfiguraci výfuků a bočnic - ty však dle přiznání Buttona nebyly otestovány v aerodynamickém tunelu. "Dosáhli jsme určitých zlepšení, ale ne takových, v jaké jsme momentálně doufali. Potíže s vozem přetrvávají."

Výsledky jsou podle sportovního ředitele Sama Michaela přesto povzbudivé. "Příznaky jsou pozitivní, ale stále ještě musíme projít spoustu dat. Z komentářů jezdců a z časů na kolo to vypadá dobře, my jsme však řízeni daty - a vždy jich pár musíte přelouskat, než přijdete na to, co je co."

Doufá, že velký skok kupředu zažije McLaren během Velké ceny Španělska, pro kterou vyvíjejí další nové díly. Jak jsou na tom v procesu stahování náskoku svých soupeřů?

"Docela daleko, ale všechno vyžaduje čas. Myslím, že to příští dva závody potrvá, do Barcelony bychom se měli dostat na další úroveň. Existuje spousta přechodných kroků, některé plánované a některé v reakci na dva minulé závody," pokračuje sportovní ředitel McLarenu.


McLaren věří v obrat (foto: McLaren Mercedes)

Stále věří, že se jim podaří obrat ve výkonnosti a budou moci opět vyhrávat: "Do Melbourne jsme nejeli s tím, abychom skončili devátí ani s těmi veškerými změnami, ale s tímto vozem na to hledíme pozitivně.

Faktem je, že celkem dobře reaguje na to, kde si myslíme, že se potřebuje zlepšit. Snad budeme moci ukázat, že šlo o správnou volbu. To ukáže pouze čas," dodává Michael.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy