Buttona Vettelův postoj k událostem v Malajsii překvapuje

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button přiznal, že jej překvapila poslední reakce Sebastiana Vettela, který si z porušení týmových příkazů nic nedělá.

Podle Jensona nebylo moudré, že Red Bull požádal své piloty už ve druhém závodu sezóny, aby drželi své pozice a nepředjížděli se. Ale dnešní Vettelova slova, že by "zřejmě udělal stejnou věc znovu," odhalují neočekávanou stránku povahy úřadujícího mistra světa.

"Mnoho lidí vyhrálo tituly, aniž by byli takoví. Osobně jsem překvapený tím, že to řekl. Je tak talentovaným jezdcem a zdá se, že jej tým miluje. A měli by, je velmi úspěšný. A vypadá, že by se s ním dalo snadno vycházet. Jsem překvapený, že tohle řekl," popisuje Button.

Pilot McLarenu uvádí, že týmovou režii neschvaluje a v Malajsii podle něj nebyla zapotřebí, ale že Vettel si měl právo stěžovat, pokud byl Webber pomalý.

"Nemám rád týmovou režii a už jsem o tom dříve hovořil. Je však legální a můžeme ji používat. Já bych pochopil, kdybych nemohl šampionát už vyhrát a tým by mi řekl: 'Pokud budeš v závodě vést a tvůj týmový kolega bude druhý, nechej ho předjet, protože on může vyhrát titul.' Ani by mi to nemuseli říkat, udělal bych to sám od sebe. Je to správné," pokračuje Brit.


Sebastian Vettel svými posledními výroky Jensona Buttona překvapil (foto: Red Bull Racing)

"Když je jednomu či oběma pilotům řečeno, aby snížili výkon motoru, má to důvod - šetřit motor nebo palivo. Pokud to jeden udělá a druhý ne, není to fér, můžou na sebe navzájem tlačit a může jim palivo dojít. Takový je momentálně kvůli šetření paliva a pneumatik systém.

Určitě existuje možnost chyby, a pokud to tak bylo v případě Sebastiana, je to dostatečně férové. Možná to byl tento případ. Ale z toho, jak se potom vyjadřoval, to tak nevyznívá," soudí Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy