Kaltenbornová o Gutiérrezovi: Peníze nebyly na prvním místě, svůj talent prokáže

Gutiérrez, Esteban | foto: Sauber Motorsport AG

Podle šéfky Sauberu Monišy Kaltenbornové to nebude dlouho trvat, než nováček Esteban Gutiérrez ukáže, že na závodění ve Formuli 1 má.

Sauberu po loňské sezóně hledal silnější sponzory, a proto se rozloučil s Kamujem Kobajašim, jenž nyní závodí v kategorii vozů GT s Ferrari. Gutiérrez s sebou přinesl velký balík peněz, protože těží ze stejného mexického programu jako Sergio Pérez, který přestoupil k McLarenu.

Podle Kaltenbornové to však nebylo to nejdůležitější: "Pro nás národnost nehraje roli. To, na čem nakonec záleží, je rychlost pilota. Musíte sledovat tolik hledisek. Samozřejmě, že týmy kladou na možné komerční důsledky jezdců mnohem větší důraz než v minulosti.

Nedívají se pouze na peníze, které jezdec s sebou přináší, což byl mimochodem vždy náš případ - díváte se na talent pilota. Existovala spousta jezdců, kteří za námi přišli, když jsme jednali se Sergiem, protože jsme cítili, že je velmi talentovaný. Netrvalo to dlouho, a viděl to celý svět.

Najednou byl tento tah v pořádku a už není [vnímán jako] platící pilot, což s ním bylo na počátku spojováno. U Kamuje nešlo o komerční stránku a nyní je to stejné. Nejprve se díváte na výkonnostní potenciál, potom na ten komerční. Může buď přivést svého partnera, nebo být využitelný na trhu," vysvětluje šéfka Sauberu.


Esteban Gutiérrez před svým prvním závodem v F1 (foto: Sauber Motorsport AG)

Gutiérrez ve svých prvních dvou závodech v F1 obsadil 13. (v Austrálii) a 12. místo (v Malajsii). "Ukazuje to, jak rychle se přizpůsobil světu F1, protože to je něco úplně jiného než být třetím pilotem nebo se zúčastnit testu mladíků, když jste závodním jezdcem. Myslím, že předvádí velmi dobrou výkonnost," dodává Kaltenbornová.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy