Villeneuve kritizuje "hloupého" Vettela

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Jacques Villeneuve si vzal na mušku Sebastiana Vettela: jeho chování v Malajsii popsal jako hloupé a přirovnává jej s tím, co zažíval jeho otec Gilles před svou smrtí s Didierem Pironim.

Vettel v Malajsii ignoroval pokyn týmu, který se obával o výdrž pneumatik a umístění na stupních vítězů, aby nepředjížděl svého týmového kolegu Marka Webbera.

Villeneuve poukazuje na podobný incident, k němuž došlo u Ferrari mezi jeho otcem a Pironim, jenž v roce 1982 vyhrál v Imole.  Gilles poté zahynul v Zolderu, když se snažil překonat Pironiho kvalifikační čas.

Podle Kanaďana bylo Vettelovo ignorování týmové režie v Sepangu "zkrátka zcela špatné" a Webber na to jednoduše nezapomene.

"Je jednoduché se vymlouvat, ale Vettel nakonec získal vítězství a body. Mark nemá nic. Bylo to úmyslné rozhodnutí Vettela," kritizuje Villeneuve. "Tým vám dává smlouvu a platí vám peníze, takže děláte, co vám říká. Je to velmi jednoduché."


Sebastian Vettel vítězí ve Velké ceně Malajsie 2013 (foto: Red Bull Racing)

"Ignorace je zkrátka úplně špatná. Nejlepším příkladem je můj otec a Didier Pironi. Jen se podívejte, jaké to způsobilo problémy. [Vettelovo] chování bylo prostě hloupé. Taková negativní energie týmu nepomůže.

Pokud teď bude potřebovat pomoc od Marka, nemůže si být jistý tím, že ji dostane," dodává bývalý mistr světa pro Auto Bild.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 32 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy