Briatore: Horner je zbabělec, Red Bullu šéfuje Vettel

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Flavio Briatore po Velké ceně Malajsie zkritizoval šéfa Red Bullu Christiana Hornera. Podle něj je slabým, zbabělým manažerem.

Poté, co Sebastian Vettel svévolně předjel Marka Webbera, měl podle Briatoreho šéf týmu nařídit, aby si vyměnili pozice zpět. Proč k tomu nedošlo?

"Šéfuje tam Vettel. Kdyby tam byl manažer s koulemi, donutil by je znovu k výměně pozic. Jejich problémem je, že mají na boxové zídce dva lidi s odlišnými názory a s Helmutem [Markem], který za nimi jedná s Mateschitzem - pochopte tedy, že mají všichni strach," popisuje pro rádio RAI Briatore.

"Normálně jde po vítězství v prvním závodě sezóny na pódium šéf týmu. Christian neměl ani sílu na to pódium vylézt, protože se bojí pilota, který to vede - místo manažera týmu. Nejprve tam po prvním vítězství či vyhraném šampionátu jdete vy, až pak posíláte závodní inženýry nebo svého technického ředitele," pokračuje Ital, kterému se nelíbí, že šéf Red Bullu v Sepangu na pódium poslal Adriana Neweyho.


Na pódiu se v Malajsii po kontroverzních událostech objevil technický ředitel Adrian Newey
(foto: Red Bull Racing)

"Fakt, že Christian na pódium po zisku prvního a druhého místa nešel, hodně vypovídá o jeho slabině ve srovnání s ostatními," hodnotí Briatore, jenž je zároveň manažerem Marka Webbera závodícího za Red Bull.

Jeho svěřenec na konci roku 2013 Red Bull určitě opustí: "Nemyslím si, že by se jejich vztah mohl napravit. Určitě odejde. Minulý rok tam byly také problémy," dodává pro Reuters.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy