Lotus nechce nechat nic náhodě, pomalu připravuje nový kontrakt

lotus e21 | foto: Lotus F1 Team

Po prvím vítězném závodě Kimiho Räikkönena se tým Lotus pomalu začíná mediálně ozývat, aby dal najevo, že finského závodníka dobrovolně nepustí.

Navzdory tomu, že nová sezóna začala teprve před týdnem, šéf týmu Lotus Gerard Lopez už mluví o otevřených dveřích, které má Iceman k dispozici. 

Nicméně Kimi Räikkönen podle očekávání nechce aktuálně o nějakých smluvních závazcích ani slyšet. Na všechno má dost času a podle vlastního vyjádření se hodlá administrativou zabývat až na konci roku. „Počkejme si a uvidíme,“ uzavřel celou záležitost třiatřicetiletý Räikkönen.

Lopez si je zdrženlivosti svého jezdce vědom a potvrdil, že společnou diskuzi naplánuje až na chvíli, kdy přijde ten pravý čas. „Máme velmi pohodový vztah s Kimim,“ potvrdil Lopez v médiích aktuální atmosféru v Lotusu.

„V tuto chvíli je všechno perfektní, takže samozřejmě budeme diskutovat, jak pokračovat. Nemyslím, že by to bylo tolik o vyjednávání, ale o tom, jak se rozhodneme pokračovat ve společném dobrodružství.“

I kdyby ale Räikkönen byl s týmem sebespokojenější, nemalou roli budou hrát i peníze. Není žádným tajemstvím, že finský jezdec patří mezi ty nejdražší sportovce v paddocku. Kromě toho má s týmem domluvené bonusy za získané body. Za loňských 207 bodů si měl Kimi jako odměnu údajně přijít na několik miliónů.

„Ale tyto body jsou dobré pro obě strany – pro tým i jezdce,“ obhajuje své výdaje Lopez. „Žijeme ve strhující době. Věděli jsme před prvním závodem, že jsme lepší než v první sezóně, ale nevěděli jsme přesně, kolik ostatní udělali přes zimu. Mluvíme o pneumatikách, ale Kimiho výkon (v Austrálii) byl úžasný.“

Radost z prvního letošního vítězství povzbuzuje celý tým

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy