Williams zvažuje přepracování výfukového systému

williams fw35 | foto: Williams F1 Team

Williams zvažuje návrat ke konceptu designu loňského výfuku. Rozhoduje se tak na základě přetrvávajících problémů s konceptem Coanda, který jim práci spíše přidělává, než aby ji ulehčoval.

 

Přestože z dlouhodobého hlediska se zdá být aktuální koncept pro Williams tím správným krokem kupředu, přiznal technický ředitel Mike Coughlan, že pravděpodobně přistoupí zpět k modelu z loňské sezóny, který jim přinese výhodu v krátkém časovém úseku. 

„Myslím, že aktuálně jsme toho názoru, že typ auta FW34 by bylo nyní rychlejší,“ potvrdil Coughlan po dnešních neúspěšných výsledcích obou jezdců, kdy se  Pastoru Maldonadovi příliš nevydařila druhá část kvalifikace a Valtteri Bottas se do ní ani nedostal.

„Nevrátíme se zpět k FW34, ale měli bychom se vrtátit ke stylu systému výfuku FW34, a poté využít pátky jako testy pro auta. To je pro nás relativně jednoduché,“ navrhl alternativní řešení, které se pravděpodobně stane skutečností.

„V úterý se vrátíme zpět [do továrny] a kompletně vše znovu zvážíme. Je toho hodně, co se musíme naučit, za tak krátkou dobu?,“ to je otázka, kterou si nyní mohou pokládat i fanoušci Williamsu. 

Coughlan věří, že pokud by tým přistoupil na změnu výfuku, mohli by se posunout mezi elitní desítku na roštu: „Máme několik vodítek z větrného tunelu, takže pokud něco z toho uchopíme, otevírá se nám cesta k velkému potenciálu.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy