Brawn: Nejlepší závodní rychlost mělo Ferrari

Brawn, Ross | foto: Mercedes AMG F1 Team

První Grand Prix roku je zanalyzována. Spousta otázek je však stále otevřených, zvláště v oblasti pneumatik.

Šéf Mercedesu, Ross Brawn, po prohlídce všech dat vyvozuje následující: "V průměru všech časů na kolo v Melbourne mělo nejlepší tempo Ferrari." Ferrari se možná bude opět zlobit, že k závodu v Melbourne přistoupili až moc konzervativně. Poté, co byly uzavřeny všechny analýzy, došel šéf Mercedesu k jasnému závěru: "Kdyby Ferrari v Melbourne jelo jen na dvě zastávky, tak by vyhráli. Měli jasně nejlepší závodní tempo. Když vezmeme průměr časů na kolo bez provozu, tak byly vozy Ferrari těmi nejrychlejšími v poli." Tedy rychlejší i než vítěz závodu, Kimi Räikkönen.

Pod toto tvrzení by se s největší pravděpodobností podepsal i Fernando Alonso, i když on to neřekl tak otevřeně jako Ross: "Lotus měl klidný závod a dobrou strategii. Ale to nic neříká o jejich tempu, což by nám mohlo dělat starosti." V překladu by se to také dalo chápat takto: Se stejnou strategií by vyhrálo Ferrari. 


Ross upozorňuje na Ferrari

Španěl je ale s druhým místem spokojen: "Naším cílem bylo podium. Je tomu tak i v Malajsii. Ještě nevíme přesně, jak na tom jsme. Melbourne je komickou tratí, která není nějak zvlášť reprezentativní. Malajsie je průkaznější. Musíme zde potvrdit pozitivní aspekty ze zimních testů a z Melbourne."

Pro Alonsa je však Red Bull stále jednou velkou neznámou: "V trénincích byli hodně rychlí, v závodě hodně pomalí. Musíme si počkat, jak to bude vypadat v Malajsii." 

To Sebastian Vettel vidí Ferrari jako silného konkurenta. "V závodě byli jasně rychlejší než my. Když byl Fernando přede mnou, tak jsem se ho nemohl udržet. Vypadalo to, že je mu jedno, kdy nasadí nové gumy. Já jsem se o ně pořád hodně bál, ale i tak jsem je odepsal."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy