Coulthard: Za problémy McLarenu je zodpovědný Whitmarsh

Coulthard, David | foto: circuitoftheamericas.com

Bývalý jezdec McLarenu, David Coulthard, řekl, že věří tomu, že se jeho bývalý tým dokáže ze současných problémů za nějakou dobu otřepat. Za problémy týmu dle něj stojí jeho šéf, Martin Whitmarsh.

Ve svém sloupku pro Daily Telegraph Skot napsal, že za momentálními problémy týmu stojí Martin Whitmarsh, protože "nakonec je to kapitán lodi, který je zodpovědný za její navigaci".

Po GP Austrálie Martin Whitmarsh připustil, že věci jsou hodně vzdálené tomu, co by bral za dobré. "Opravdu se toho o tomto autě budeme muset ještě hodně naučit, musíme na těchto problémech zapracovat a vyřešit je. Momentálně to není dostatečně dobré a není to zrovna dobrý pocit. Jsem si jistý, že to zvládneme, asi to nezvládneme tak rychle, jak bych si představoval, ale uvidíme."

To David Coulthard celou věc vidí takto: "Martin je zodpovědný stejnou měrou jako technický ředitel a jezdci. Formule 1 však není sportem, ve kterém se lidé bojí zodpovědnosti. Je to jeden z nejlepších byznysů na zodpovědnost, kterými jsem kdy prošel. Každá známka chybějící odpovědnsti, chybějícího soustředění jsou ihned řešeny. Selhání není možností. Náhodou už se nevyhrává, náhodou se ztrácí."


DC v roce 2004 ve službách McLarenu (foto: West McLaren Mercedes)

"V McLarenu jsem pracoval spíše pod Ronem Dennisem než pod Martinem a Ron vždycky říkávál: 'Já auto nenavrhuju'. Místo toho ale lidem dával tu správnou sílu, odpovídající mzdy a odpovídající prostředí. Dokáži si představit, že Ron by touto zkouškou prošel, Martin používá jiná slova, snaží se dát lidi dohromady."

David dodal, že McLaren se nebude schopen zlepšit v několika nadcházejících závodech, protože tým je momentálně až moc daleko od své základny ve Wokingu a "nemohou tak reagovat tak rychle, jak by mohli, kdyby byli blíže domovu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy