Alonsa výkony předních týmů nepřekvapily, Räikkönen věří, že Lotus udrží krok se špičkou

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Závod v Melbourne vyšel Kimimu Räikkönenovi a Lotusu na jedničku. Hlavní zásluhu na tom měla strategie a práce s pneumatikami. Zlatočerní tak ukazují, že to s bojem o čelní příčky v šampionátu myslí vážně a jejich výkon nepřekvapil ani Fernanda Alonsa. Räikkönen také věří, že Lotus dokáže s velkými týmy udržet krok i ve vývoji.

Po kvalifikaci v Melbourne, která se jela jen pár hodin před startem závodu, nebyl Kimi Räikkönen příliš spokojen. Mnozí po výkonech v trénincích a kvalifikaci očekávali, že v závodě uvidí dominantní Red Bull. Pro některé byl tak výkon Lotusu překvapením. Ne však pro všechny.

Na dotaz, zda jej překvapil více Lotus, Red Bull či Ferrari totiž  Fernando Alonso odpověděl jasně. "Abych pravdu řekl, tak ani jeden z těch týmů. Ve Ferrari jsme měli dobré zimní testování a vůz je takový, jaký jsme očekávali. Boj o pódium byl cílem, kterého jsme dosáhli a dalo by se říci, že v tomto směru máme odpracováno," uvedl.

"Lotus, jak jsme viděli během zimy, byl rychlý a tento víkend byli rychlí a konzistentní, takže měli fantastický víkend a zasloužili si vítězství. Red Bull je v současnosti nejrychlejším vozem, jak se potvrdilo v trénincích i kvalifikaci. Tady měli problém s opotřebením pneumatik, ale to neznamená, že nejsou nejrychlejší," prozradil na tiskové konferenci Španěl.

Zatímco Red Bull a Ferrari patří mezi největší týmy, u Lotusu je otázkou, zda dokáže se špičkou držet krok ve vývoji. To přiznává sám vítěz dnešního závodu Kimi Räikkönen, který však věří, že to tým z Enstone zvládne.

Kimi Räikkönen se dočkal šampaňského (foto: Lotus F1 Team)

"Ano, loni to byl v týmu velký otazník, zda dokážeme s většími týmy držet krok. Pochopitelně to pro nás není lehké. Jsem si jistý, že máme lidi i nářadí na to to zvládnout. Peníze jsou důležitou součástí celku. My pochopitelně nemáme takový rozpočet jako Red Bull, Ferrari nebo Mercedes, ale loni jsme to prokázali... zvládli jsme to finančně i se vším, co máme," řekl.

"Pokud bychom měli více peněz, pomohlo by to a dalo by nám to větší šanci pro fair play proti větším týmům. Máme dobré plány a pokud je budeme plnit, možná to bude dobré, možná ne. Je to dlouhá sezona. Pokud odvedete dobrou práci, může to jít dobře, ale jedna věc může změnit celý rok. Něco malého pokazíte a pak to jde z kopce," upozornil Räikkönen.

"My se musíme soustředit na naši práci, stejně jako loni. Zaměřit se na nové součásti a když budou fungovat, necháme si je, pokud ne, budeme se na to muset podívat ještě blíže. Ale jak jsem řekl, není důvod, proč bychom nemohli držet krok," okomentoval situaci Fin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy