Mercedes chce uchránit svá data o turbomotoru před Hondou

Motory | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes je připraven chránit si svá data o nových turbomotorech, která by se mohla přes McLaren v sezoně 2014 dostat ke konkurenční Hondě.

Poslední dobou se totiž spekuluje o možném návratu Japonců do F1, jsou spojování právě s McLarenem. McLaren v současné době zvažuje dlouhodobou otázku motorů - zústat u Mercedesu nebo přejít k Hondě (pokud by se tedy automobilka opravdu k návratu do F1 rozhodla)? To by ale znamenalo, že McLaren by v roce 2014 používal motory Mercedes.

Tím by se otevřela možnost pro techniky, kteří by mohli zjistit německé know-how a to by v Japonsku bylo velmi ceněné. Šéf Mercedesu pro motorsport, Toto Wolff, se v Austrálii vyjádřil tak, že sice by jeho značka pohonné jednotky McLarenu neodepřela, nicméně podnikla by patřičné kroky tak, aby nemohlo k odcizení know-how dojít.

"Vždy jsme se snažili o spolupráci s McLarenem, protože jsou spolehlivým partnerem a ze vzájemné spolupráce můžeme těžit dokonce i my. Nevím, jak situace [kolem Hondy] vypadá, nicméně my s týmem stále jednání vedeme a doufáme, že naše partnerství bude pokračovat i po roce 2014," říká manžel vývojové pilotky Williamsu, Susie, Toto.


Toto Wollf by rád McLaren jako partnera Mercedesu udržel

"Pokud se nám nepodaří prodloužit naši spolupráci, tak bude absolutně nezbytné zajistit, aby nedošlo k přesunu informací. Ale všichni jsme profesionálové a naším cílem je nová smlouva. Pokud to ale nevyjde, tak zajistíme, aby nedošlo k transferu technologie. Momentálně jsem ale optimistou a věřím v další spolupráci s týmem McLaren."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy