Rosberg: Za deště jsme měli na první řadu

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Nico Rosberg si je jistý tím, že by byl se svým Mercedesem v první řadě GP Austrálie, pokud by byla kvalifikace na VC odjeta v sobotu za deště.

Němec byl nejrychlejší v Q1, tedy v jediné části, která se stihla odjet předtím, než byla kvalifikace ukončena a přesunuta na zítřejší dopoledne (místního času, 1 hod našeho).

"Je to taková škoda, že byla kvalifikace zastavena, za těchto podmínek jsem se cítil opravdu dobře a auto jelo opravdu skvěle. Pozice v první řadě na startovním roštu byla dnes rozhodně možná, takto je to [zrušení kvalifikace] zklamání," nechal se slyšet Nico Rosberg.

Jezdec věří, že sobotní výkonnost je důkazem pokroku Mercedesu. "Vypadá to, že jsme na tom o poznání lépe než vloni. Na konci loňské sezony bychom na mokru takto rychlí nebyli, to je jisté." Poté ale Nico připustil, že podobné výkony by bylo těžké předvést v případě, že by trať byla suchá. 


"Pokud zítra bude kvalifikace suchá, tak pro nás bude zcela určitě těžší být úplně na špici. Auto máme ale dobré, takže dobrý výsledek je možný."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy