Maldonado: Auto je neovladatelné, vrátili jsme se o 2 roky nazpět

Maldonado, Pastor | foto: Williams F1 Team

Jezdec Williamsu si po vypadnutí v první části australské kvalifikace postěžoval na FW35, který je dle jeho slov obrovským krokem zpět.

Zatímco po prvních testech s novým vozem hýřil Maldonado optimismem, v australské kvalifikaci přišla studená sprcha – a to doslova.

V propršené první části kvalifikace skončili jezdci Williamsu až ve druhé polovině startovního pole. Ovšem zatímco nováček Valtteri Bottas díky 14.nejrychlejšímu času dokázal postoupit dále, jeho kolega Pastor Maldonado obsadil první nepostupové 17.místo.

Myslím, že jsme se vrátili do situace z před dvou let,“ obává se Maldonado. „Budeme muset pracovat velice tvrdě, abychom se vrátili zpět. Momentálně je auto absolutně neovladatelné. Toť vše,“ dodává.

Podle slov venezuelského pilota je tím největším problémem nového Williamsu najít správné nastavení pro okruh v Albert Parku. „Z nějakého důvodu nejsme schopni přizpůsobit auto zdejší trati. A je jedno jaké jsou zrovna podmínky – ať je mokro, nebo sucho, pořád jsme stejně pomalí.“

  Po testech přišlo kruté vystřízlivění (Zdroj: Williams F1 Team)

Přesto je loňský vítěz španělské Velké ceny lehce optimistický, co se vyhlídek na samotný závod týká. „Naše závodní tempo se zdá být o poznání lepší, ale v kvalifikaci je to opravdu špatné,“ zakončuje Maldonado.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy