Pozitivně naladěný Lotus: Nejsme nejrychlejší, ale pro začátek to je dobré

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Během zimního testování měl Lotus problémy se spolehlivostí. Ty se však v trénincích v Austrálii neopakovaly a tým je před prvním závodem sezony pozitivně naladěn a věří, že budou bojovat na čele.

Oba piloti Lotusu jsou po prvních trénincích nové sezony spokojeni. Kimi Räikkönen zajel v prvním tréninků šestý a ve druhém čtvrtý nejrychlejší čas. Romain Grosjean obsadil v tabulkách desáté a páté místo. Oba vnímají pokrok a věří, že mohou dokázat ještě víc.

"Pro začátek sezony je to dobré, cítil jsem, že je auto velmi silné. Nemyslím, že jsme nejrychlejší, ale je to dobrý start. Bylo dobré, že jsme měli po problémech během testování, kdy jsme dost času strávili v garáži, spolehlivý den. Uvidíme, ale prozatím jsem spokojen," nechal se slyšet Räikkönen, který se také domnívá, že oproti loňsku zmenšili ztrátu na vedoucí týmy.

Podobně to vnímá i jeho týmový kolega Romain Grosjean: "Na okruhu to bylo dobré a auto bylo lepší. Trvalo, než jsme našli přilnavost, ale to se dá na městském okruhu očekávat. Udělali jsme pokrok s nastavením během obou tréninků a myslím, že můžeme očekávat ještě víc, což je slibné," uvedl v tiskovém prohlášení.

Podle technického ředitele Jamese Allisona je čeká ještě dost práce, avšak je si jistý tím, že Lotus patří mezi vedoucí skupinku týmů, což je podle jeho slov předzvěstí dobrého zbytku víkendu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy