Mercedes: Letos máme nejlepší jezdeckou dvojici, jedno vítězství nám stačit nebude

Mercedes F1 W04 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nový šéf Mercedesu Toto Wolff uvádí, že letos ke spokojenosti budou potřebovat více než minulý rok, kdy vyhráli pouze jednu velkou cenu.

Na dotaz, zda bude stačit, když vyrovnají loňský zápis v podobě jednoho vítězství, Wolff odpovídá: "Ne, chceme více. A pravidelné výsledky. Je to o stálosti a umísťování se mezi vedoucími týmy od počátku do konce."

Výkonnost nového vozu F1 W04 jej potěšila, ale upozorňuje: "To je testování, nikoliv závodění. Před námi je 19 závodů, musíme si počkat na první výsledek a pak uvidíme, jestli to opravdu bude či nebude vzrušující."

Další neúspěch v letošní sezóně by ale nebyl přijatelný: "Mercedes je v F1 proto, aby byl úspěšný, jezdil na čele a případně vyhrál šampionát. Taková jsou očekávání a my jsme zde proto, abychom je naplnili. Víme, že minulý rok nebyl moc dobrý. Začátek byl OK, druhá polovina ne. Je to o udržení si vysoké úrovně po celou sezónu."

Lewis Hamilton vzrušeně očekává, jak si Mercedes povede ve srovnání se svými soupeři: "Připravoval jsem se s vědomím, že půjde o náročný rok. Loni neměli skvělé auto. Nevím, jak tohle auto bude jezdit, ale ať už na tom jsme jakkoliv, musíme zkrátka tvrdě pracovat a dohnat to."


Podle Rosse Brawna má letos Mercedes nejlepší jezdeckou dvojici (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Hamilton je dle BBC, pro které bude psát nově páteční sloupky, letos nejlépe placeným pilotem - od Mercedesu dostane 31 milionů dolarů (přes 600 mil. Kč). Jeho týmovým kolegou bude Nico Rosberg, s nímž podle Rosse Brawna tvoří "nejsilnější jezdeckou sestavu v poli."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy