Hamilton: U Mercedesu si můžu nechávat helmy i trofeje

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton odhalil, že krom velkého balíku peněz za novou smlouvu s Mercedesem mu nový zaměstnavatel rovněž umožní ponechávat si přilby ze závodů a poháry.

Brit v minulosti přiznal určité zklamání z toho, že mu McLaren neumožňoval ponechat si vítězné trofeje z úspěšných závodů. To sice nebylo hlavní příčinou přestupu k Mercedesu, možnost vystavit si je ve svém soukromí však Hamiltona očividně těší.

"Otázkou je, jestli v roce 2013 dostaneme trofeje. Skvělé je, že si je můžu nechat, ale hrome, vlastně ještě žádnou nemám," vtipkuje pro Express Hamilton, kterého v neděli čeká ve Formuli 1 první závod za jiný tým než McLaren.

"Byla to malá věc, ale malé věci se počítají - podobně jako moje přilby. Je v nich můj pot, krev a slzy, proto si je chci nechávat," vysvětluje Hamilton. "Nyní si je nechávám a mé trofeje jsou mými trofejemi."

Ačkoliv někteří stále kroutí nad jeho přestupem hlavou, zkušený jezdec si uvolněnější prostředí v německém týmu užívá: "Přišel jsem z místa, které bylo mnohem více kontrolováno, ze skutečně řízeného prostředí, kde jste omezováni v tom, co můžete dělat, a říkat to, co je vám řečeno."


Vítězné trofeje si Hamilton u Mercedesu bude moci ponechat (foto: McLaren Mercedes)

Odhaluje také, že když se rozhodl z McLarenu odejít, byl ke konci sezóny 2012 již uvolněnější. "Dokázal jsem se uvolnit a předvádět výkony, jaké jsem předváděl," dodává Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy