Di Resta: Tlak na sebe vyvíjím pouze já sám, svého kolegu už chci porazit

force india vjm06 | foto: Pirelli

Paul di Resta stále nemůže překousnout finále roku 2012 v Brazílii. Od letošní sezony chce některé věci změnit - už s tím dokonce začal.

Zvláště ve druhé polovině sezony 2012 byl Paul di Resta pravidelně porážen týmovým kolegou Nicem Hülkenbergem. Němec zaujal mimo jiné i tím, že v Brazílii závod chvíli vedl. Alespoň konec sezony se mohl Skotovi povést, jenže GP Brazílie zakončil poměrně těžkou nehodou.  V celkovém hodnocení obsadil 14. pozici. 

Nehoda v Sao Paulu štve Paula ještě teď, na prahu nové sezony. "Z nějakých důvodů mi vše na konci loňské sezony nevycházelo. Co se mohlo pokazit, se pokazilo," vzpomíná na sezonu 2012 26letý pilot, který z posledních 6 Grand Prix bodoval pouze 2krát. Zajímavý je určitě i fakt, že jak v roce 2011 tak v roce 2012 Di Resta podlehl svému kolegovi (Sutil/Hülkenberg).

"Z nějakého důvodu si člověk vždy dobře pamatuje začátek sezony a závěr roku - díky nehodě to tedy nejsou nejlepší vzpomínky. Bylo to zkrátka několik závodů, ve kterých mi to moc nešlo, nic nevycházelo. Už jsem se v průběhu kariéry přes pár takových momentů dostal. Když jste dole a pochopíte příčiny, pomůže Vám to dostat se zpět nahoru."


Di Resta, Sutil a Hülkenberg spolu

"Snad to bude již tento rok. Pochopitelně, že jsem tento rok pod tlakem. Je to můj třetí rok ve Formuli 1 - ale je to tak, že tlak na svou osobu vytvářím především já sám, nikdo jiný. Teď už musíme něčeho dosáhnout. Tým už do nás hodně investoval, snad se mu to letos na konci roku vyplatí," věří ex-mistr DTM.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy