Button se učí od Péreze: Zpětná vazba Sergia je velmi důležitá

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

I když Jenson Button po odchodu Lewise Hamiltona převzal v McLarenu vůdčí roli, přesto má podle něj Sergio Pérez významný vliv na vývoj letošního monopostu MP4-28.

Zkušený Brit se připravuje na svou čtvrtou sezónu s McLarenem, k němuž přišel od Mercedesu (tehdy Brawn GP). Zpětná vazba jeho nového týmového kolegy Péreze, jenž přišel ze Sauberu, je podle něj velmi důležitá.

"Po odchodu Lewise a příchodu Sergia jsem mohl auto opatřit svou známkou, jakmile ho však dovezete na dráhu, je stejné pro oba. Oba máte k dispozici stejný počet dní. Checova zpětná vazba je stejně důležitá. Někdy byste mohli říct, že je dokonce důležitější," říká Button.

"Přišel z jiného týmu a všichni víme, že ten jeho předchozí byl při práci s pneumatikami velmi dobrý. Z toho plynou pozitiva," usmívá se pilot McLarenu, který také bývá často chválen za svou šetrnost k pneumatikám.

Nyní věří, že se před sezónou 2013 bude moci od Péreze i něčemu přiučit: "Checo ví, jak dlouho jezdit s vozem při nízké degradaci. Je zajímavé slyšet jeho názory na tuto věc. Může mi to také pomoct."


Sergio Pérez na pneumatikách do deště, jeho zpětná vazba je podle zkušeného
Jensona Buttona velmi důležitá (foto: McLaren Mercedes)

Button nyní míří do Melbourne, kde na městském okruhu vyhrál tři z posledních čtyř závodů - naposledy zde o 2 sekundy porazil pozdějšího mistra světa Sebastiana Vettela.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy