Piloti Williamsu si jsou jistí pokrokem: FW35 bude konkurenceschopný

williams fw35 | foto: Williams F1 Team

Závodní jezdci Williamsu - Pastor Maldonado a Valtteri Bottas - věří, že Williams oproti předchozímu roku učinil opět velké pokroky.

Minulý rok po velmi bídné sezóně 2011 začal tým z Grove velmi dobře, když hned v Austrálii naháněl Maldonado při boji o pátou pozici Fernanda Alonsa do té doby, než po vlastní chybě havaroval.

Bruno Senna pak v následujícím závodě skončil šestý, jeho venezuelský týmový kolega pak v Barceloně dokonce vyhrál, Williams stanul na nejvyšší příčce poprvé od roku 2004. FW34 bylo dobré auto, celkově však tým skončil mezi konstruktéry až na 8. místě.

Podle pilotů je ale FW35 opět znatelně lepší: "Z vozu máme dobrý pocit. Když jsem poprvé vyjel k řádné jízdě, mohli jste cítit vylepšení vozu oproti loňsku. Je to jako jiné auto. Myslím, že mu teď docela dobře rozumíme. Zatím to je dobré," uvedl včera Bottas podle Autosportu.

Maldonado byl o něco méně nadšený, s průběhem testů však byl spokojený: "Jsem celkem spokojený s testy, protože jsme měli o čtyři dny méně než ostatní týmy." Williams totiž k prvnímu test do Jerezu přivezl upravené loňské auto FW34.


Williams ke konci testů nasadil nový aerodynamický balík, vůz FW35 si piloti pochvalují
(foto: Williams F1 Team)

"Auto je docela dobré. Mám v něm skvělý pocit - a myslím si a doufám, že je rychlé," hovoří o letošním monopostu FW35. Williams během posledních dvou dnů testování v Barceloně nasadil nový aerodynamický balík s bočnicemi s tunelem pod výfuky. Prokázal dobrý potenciál, inženýři však na něm musí odvést ještě kus práce.

Pro Maldonada ale nyní mohou nastat těžší časy poté, co svůj boj s rakovinou včera prohrál venezuelský prezident Hugo Chávez, který schválil štědrou sponzorskou smlouvu mezi státní ropnou společností PDVSA a Williamsem. Týmu přinesla spoustu peněz, za oceánem však opozicí tvrdě kritizována.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy