Räikkönen se cítí lépe a zítra by rád testoval, čeká na pokyny lékaře

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen by se zítra rád vrátil za volant Lotusu E-21. Finský pilot i tým však čekají, jak budou znít pokyny lékaře.

Kimi Räikkönen dnes pravděpodobně kvůli otravě jídlem zůstal v hotelové posteli. Lotus tak povolal Davida Valsecchiho, který testoval dopoledne. Odpoledne se z Paříže vrátil Romain Grosjean. Dohromady odjeli 61 kol. Zítra by však finský závodník rád usedl za volant. 

"Cítí se lépe. Myslím, že mu chybí jízda ve voze, samozřejmě. Potvrdil, že chce zítra jezdit a cítí se být připraven, takže počkám na poslední vyjádření našeho doktora, ale myslím, že bude ok," cituje ESPN šéfa Lotusu Erica Boulliera. Pro případ, že Räikkönen nebude moci nastoupit, zůstává Grosjean v Barceloně. 

"Výměna pilotů na poslední chvíli je komplikovaná a musíte předělat pozici sedačky. Pochopitelně nás to dnes stálo dost času, ale nakonec jsme zvládli 61 kol - není to skvělé, ale lepší než nic. Alespoň jsme vyzkoušeli pár dlouhých stintů s plnou nádrží. Pracujeme na tom, aby byl vůz spolehlivý a abychom porozuměli pneumatikám," uvedl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy