Williams: Jsme na tom lépe, než loni. Jízdy v Jerezu se starým vozem nebyly chybou

Williams | foto: Williams F1 Team

Tým Williams věří, že s novým vozem dosáhl posunu, ve který věřil. Zatím si však stáj netroufne odhadnout, jak moc by se mohly startovním polem posunout směrem vzhůru.

Tradiční stáj je prvotní výkonností vozu FW35 velmi povzbuzena. Auto již od svého představení, minulý týden v Barceloně, stačilo prokázat, že je spolehlivé a má i dobrou rychlost. Během druhých testů se týmy zatím potýkají s nepřízní počasí, která znemožňuje posoudit, jak na tom opravdu jsou.

I přesto je ale hlavní závodní inženýr,  Xevi Pujolar, spokojen s tím, jakou má tým před prvním závodem formu: "Oblasti, ve kterých jsme vloni zaostávali, ty jsme zlepšili. Teď si musíme počkat, jestli je naše zlepšení dostatečně." Odpověděl Xevi Autosportu na otázku, jak si stojí současný model monopostu ve srovnání s loňským předchůdcem.

"My jsme zatím velmi potěšeni tím, co máme. Vždy pochopitelně chcete víc, teď je to ale těžké, výkon je dost ovlivněn pneumatikami, ty potřebujete pochopit. I když simulujete závod - tedy jezdíte na dlouhou vzdálenost, tak musíte čekat, co se s nimi [pneumatikami] stane. Nikdy také nevíte, kolik má konkurence paliva."

"Může se stát, že dojedeme do Melbourne a i tam se budou pneumatiky drolit - tak jako jsme to zažili minulý týden v Barceloně." Pujolar věří, že skutečnost, že Williams jako jediný jezdil během prvních testů se starým vozem, jim dává lepší možnost odhadnout, jak si na tom ve srovnání s konkurenci stojí (v oblasti pneumatik).


Počasí tento týden komplikuje práci týmů

"Podle nás jsme minulý týden absolvovali dobré testy, je ale těžké odhadnout, na čem jiné týmy pracovaly. První testy v Jerezu jsme zahájili se starým vozem, takže jsme měli referenční bod pro lepší porozumění pneumatikám. Víme, na čem jsme, takže teď se můžeme zaměřit na srovnání jednotlivých pneumatik. Jsme rádi, že jsme udělali krok vpřed a minulý týden zvládli odjet velký počet kilometrů. Auto je spolehlivé, takže teď se můžeme zaměřit na konkurenci a jejich pokrok."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy