Gutiérrez si poprvé vyzkoušel jízdu v mokru: Bylo to přesně to, co jsem potřeboval

sauber c32 | foto: Sauber Motorsport AG

Dnešní testovací den v Barceloně byl ovlivněn deštěm a chladnými teplotami. Nejpilnějším pilotem na trati byl nováček Esteban Gutiérrez v Sauberu.

Esteban Gutiérrez dnes v Barceloně dokončil 96 kol a i přes nepřízeň počasí tak vrchovatě využil čas, který mohl strávit ve voze. Jeho nejrychlejší čas měl hodnotu 1:26,239, což byl pátý nejrychlejší čas.

Dnešní den za sebe označil jako perfektní. "Jako nováček si myslím, že to bylo pozitivní. Když vezmu v úvahu, že jsem neznal vůz za těchto podmínek, bylo to pro mě perfektní, zajezdit si v takovém počasí, protože to bylo mezi suchem a mokrem. Jezdili jsme na mokrých, přechodných a byla to kombinace různých obtížných podmínek a to si myslím bylo pozitivní," uvedl Mexičan.

"Bylo to užitečné, protože jsem nikdy neřídil formuli 1 v takových podmínkách. Byl to pro mě i pro tým zajímavý den. Bylo důležité vyzkoušet si podmínky, kdy trať osychala, cítit tu změnu, protože to můžu zažít v závodě. Dnes jsem se toho hodně naučil. Bylo to přesně to, co jsem potřeboval," nechal se slyšet.

Gutiérrez dvakrát způsobil červené vlajky, když vyjel mimo trať. Přiznal však, že měl od týmu povoleno jen na hraně.

"Jel jsem na hraně, to je normální. Je důležité cítit ten limit. Tým dokonce zmínil, že na to mám šlápnout, krok za krokem a že to mám povoleno. Je důležité to pocítit. Byl jsem na trati jen dvakrát během testů a dnes to byla dobrá zkušenost," upozornil.

Příští týden jej čekají poslední testy, opět v Barceloně. Gutiérrez se za volant posadí první a třetí den. Jeho týmový kolega Nico Hülkenberg jej vystřídá den druhý a čtvrtý.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy