Maldonado o novém Williamsu FW35: Obrovské zlepšení

williams fw35 | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado po včerejších prvních jízdách chválí nově představený Williams FW35.

Venezuelan po loňském vítězství velké ceny v Barceloně dobře ví, jak by se měl monopost na této dráze chovat. Po ranním představení s FW35 ujel přes 400 km (86 kol).

"Jedná se o zlepšení, o obrovské. Máme z loňska dobrá data, takže jsem potvrdil výkonnostní pokrok. Auto se zdá být na dráze velmi povzbudivé," popisuje pro Autosport své první dojmy z nového vozu Maldonado.

"Jsem velmi spokojený, protože jde o nejlepší auto, jaké jsem řídil, obzvlášť při prvním testu. Minulý rok bylo dobré, konkurenceschopné po celou sezónu, podle mě však u tohoto vozu došlo k jasnému pokroku," pokračuje pilot Williamsu.

Nový monopost FW35 se se svým předchůdcem nedá srovnávat: "Je úplně jiný. Naprosto odlišné auto, jiné pocity. Zdá se být mnohem jednodušší na ovládání, ale jednoduchý neznamená rychlý, takže potřebujeme počkat o něco déle, abychom mu přišli na kloub.

Minulý rok to s autem bylo párkrát velmi náročné, zároveň však bylo velmi rychlé, takže se to obtížně srovnává," pokračuje Maldonado, od něhož se po prvním dnu přirozeně dala čekat pouze slova chvály, nicméně z řeči těla bylo patrné, že je upřímně spokojený.


Pastor s novým Williamsem FW35 v Barceloně (foto: Williams F1 Team)

Otázkou však bude, jak velký relativní pokrok učinil Williams s novým vozem ve srovnání se soupeři, kteří přes zimu také nelenili. Tým z Grove má letos za cíl poskočit o tři místa na páté v šampionátu konstruktérů. Zda na to bude mít, to se dozvíme během kvalifikace v Melbourne.

"Myslím, že si to budu v letošní sezóně s tímto vozem užívat," odhaduje Maldonado.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy